Quan la megafonia del metro de Barcelona va decidir sincerar-se amb tots nosaltres

6.30 am. Sona el despertador. Com cada dia m’aixeco, somnolent, i busco maldestrament les ulleres en la tauleta de nit.

Em dirigeixo cap a la cuina i em faig un cafè amb l’esperança que la solució a haver dormit 5 hores estigui dins d’aquest got.

6.50. Em dirigeixo a l’estació de metro més propera. Diagonal. Encara tot està ple de guiris i continua fent moltíssima calor.

7.00 am. Espero la L3 que em portarà a la feina. Dins d’un núvol de gent i de guiris fent moviments maldestres amb les seves maletes, arriba el tren.

7.05 am. Això està petat de turistes joder, gairebé no hi cabem i la temperatura frega els 50 graus.

7.10 am. “Next station: Paseo de Gracia connection with lines 2,4 and Rodalies”

“Propera estació: Passeig de Gràcia enllaç amb línies 2, 4 i Rodalies Renfe”

-Badallo- Hauria d’haver-me’n anat a dormir abans…

7.12 am. “Next station: Catalunya connection with line 1, FGC and Rodalies”

“Propera parada: Catalunya, guiris no m’agradaria estar en el vostre lloc, vigileu els mòbils; enllaç amb línia 1, FGC i Rodalies Renfe”

Un moment, què és això? Miro les altres persones del vagó però ningú em torna la mirada, probablement estic massa adormit i segueixo somiant.

7.14 am. “Next station: Liceu”

“Propera parada: Liceu, oh déu meu la Rambla, resem per ells i per les seves targetes de crèdit”

Joder, ara sí que sí, no ho heu sentit? Soc massa vergonyós com per a preguntar-li a algú si ho ha sentit. Però em limito a obrir molt els ulls (sota la meva mascareta).

7.15 am “Next station: Drassanes”

“Propera parada: Drassanes, odio el puto port, està ple de turistes, si per mi fos ho cremaria”

Ok, això comença a posar-se molt interessant. He d’arribar a la feina a les 7.30 am, però… què està passant al metro? Sent sincers, que el metro parli anglès està fent més pel català que Òmnium, és meravellós! 

7.21 am “Next station: Espanya, connection with line 1”

“Propera parada: Espanya, enllaç amb línia 1. Déu meu faria esclatar aquesta rotonda, a qui li pot agradar? I a sobre aquesta merda de centre comercial és una puta plaça de toros? Guiris, si us plau, continueu anant amb compte… Però, sent sincers, qui no li robaria a un guiri?”

Jo també li robaria a un guiri -murmuro. No sé per què, de sobte estic parlant amb la megafonia del metro, espero que ningú m’hagi sentit… -miro cap amunt- qui es fixaria en un trist oficinista un dilluns a les 7am a la L3?

7.23am “Next station: Sants Estació”

“Propera parada: la puta Sants Estació, se suposa que enllaç amb Rodalies Renfe… ànims! segur que hi haurà retards. Uf i quina pudor de peus hi ha a l’estació, em vull morir, odio la meva feina”

No surto de la meva sorpresa, apunto totes i cadascuna de les paraules que surten de la megafonia del metro. El fàstic dels meus matins cap a la feina s’ha convertit en una espècie d’Open Mic. Però sento això com un plaer culpable, solitari, perquè, total, ¿qui parla català en un vagó de metro de Barcelona?

Ángela Hayes
(Granada, 1999) ex lingüista moderna, ex filóloga y proyecto de muchas cosas. Actualmente viviendo el sueño catalán

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Más cosas